Menu
 


Svečani mesec decembar obeležava završetak jedne godine i početak druge.  Koncept božićnih dekoracija nastao je u Austriji i Nemačkoj , ali je sada široko rasprostranjena pojava koja je usvojena i u svim delovima sveta.
Medjutim , danas ćemo se isključivo fokusirati na Evropu i na njenim izuzetnim božićnim atrakcijama. Ovi gradovic  su savršeno mesto za okupljanje zanatlija koji su voljni da prikažu svoje najnovije zanate , kao i za pevače  i razne trgovce . Bez obzira da li ste u potrazi da pobegnete monotoniju vašem svakodnevnom životu za malo ili samo želite da probate neke ukusne poslastice božićne, posetite jedan od ovih fantastičnih Božića.

Nemačka – Keln. 



Grad Keln ima ukupno 4 atraktivna mesta da privuče čak 2 miliona posetilaca svake godine. Najvece impresivno mesto daleko se može naći u centru Kelna  u podnožju masovne gotske katedrale grada. Možete da pronadjete toplu hranu, šarena svetla, lepe dekoracije, i osetite svu sreću, zato treba da se odlučite da posetite Keln u Nemačkoj.

Italija – Bolcano. 



Božić u Bolcanu. Italija je jedna od najvećih i najupečatljivijih zemalja. Pored beskrajnih  božićnih atrakcija, ima drugačiju temu svake godine. Smešten je u prelepom Piazza Valther. Božić u Bolacanu je divno mesto tokom praznika.

Nemačka – Braunšvaing.  



Vraćamo u Nemačku malo da vam kažemo nešto o Braunšvaing Božiću. Mesto je udobno, smešteno u neposrednoj blizini neke od najspektakularnijih znamenitosti u gradu, uključujući i Vieveg House, u Dankvarderode zamka i katedrale Henri Lion. Stotine hiljada ljudi dolaze da ovom izuzetnom božićnom sajmu svake godine.

Belgija – Briž. 




Kao i kod mnogih drugih važnih gradova u Evropi, Briž postaje živo i šareno mesto u decembru. Srednjovekovni centar grada je transformisana u jednu ogromnu proslavu tokom praznika, koji privlači širok spektar domaćih i stranih posetilaca svake godine.

Nemačka – Erfurt. 






Nemci sigurno znaju kako da slave Božić. Božić u Erfurtu  je jedan od najboljih mesta za vreme praznika. Organizovano je na Sabornom Trgu, srednjovekovni stari grad i impresionira sa 82 metara visokog jelke.


Švajcarska – Lucern.




Božić u švajcarskom gradu Lucernu iskušava sa slatkim poslasticama, ukusnih jela, osvežavajućih pica sa brojnim prezentacijama. Ogroman broj božićne dekoracije i svetla uklapaju se u predivan prikaz boja i lepote. Svi čekaju da uživaju u švajcarskim lepotama.


Francuska – Colmar. 













Francuski grad Colmar ima jedinstvenu arhitekturu koja mu daje podjednako jedinstvenu draž. Tokom decembra stari grad Colmar postaje živopisna turističa atrakcija, živahno mesto koje izgleda kao da je iz bajke. 

Austrija – Insburg. 


Baš kao u Kelnu , Insbrug ima 4 atraktivna mesta za Božić. Bilo da ste u potrazi za više ka Starom gradu ili za više savremenom pristupu Božića, u Maria- Theresia - Strasse, sigurno ćete naći nešto što odgovara vašem ukusu u ovom prelepom gradu.

Belgija – Leuven. 



Iako Božić u Leuven traje samo 10 dana, ti dani obećavaju nezaboravne trenutke za stanovnike i posetioce u gradu, lepe animacije , vrhunski sredjene lokacije i ukusni obroci čekaju one inspirisane da provedu neko vreme ovde. Zvuči fantastično, zar ne.

Češka – Prag. 


Božić u glavnom gradu Češke je definitivno jedan od najupečatljivijih u Evropi. Odrasli i deca podjednako mogu da uživaju u starim kulinarskim specijalitetima. Ukrašene visoke jelke, daju sjaj ovom prelepom gradu.

Letonija – Riga. 



Riga impresionira lepotom grada. Spektakularna arhitektura može se naći u centralnom gradskom trgu koji je dopunjen predivnim ukrasima i svetlima. Jedan od najcenjenijih atrakcija sastoji od " Dečje karusel drvenih figura " .

Rumunija – Sibiu. 




Kao jedan od najlepših gradova Rumunije, Sibiu se može pohvaliti lepim atrakcijama za vreme Božića. U blizini centra ima oko 65 drvenih koliba gde može da se kupi od hrane do raznih drugih stvarčica.

Švedska – Štokholm. 




Još jedan grad koji se razmeće na 4 atraktivna mesta za vreme Božića. Švedska je prestonica Stokholmu .Lepe atrakcije mogu se naći u gradskom Starom gradu, u Skansen , Kungstradgarden i u Djurgarden . Najimpresivniji od svih je Stari grad, zbog izuzetnih dekoracija i ponudama.

Estonia – Tallin. 






Talin za vreme Božića je san za mališane , jer oni zapravo mogu da vide i neke od svojih omiljenih životinja na mini – zoološkok  vrtu . Osim dečjih atrakcijama, ovo veselo mesto zadivljuje svojim posetiocima sa velikom jelkom okružena kolibama koje koriste trgovci . Sezonske jela i pića podstiču prazničnom raspoloženju.


Austrija – Beč. 



Budući da je jedan od najvećih i najznačajnijih gradova u Evropi, Beč ima ukupno 8 atraktivnih mesta za vreme Božića . Ceo grad je obložen predivnim svetlima tokom praznika, sija lepim dekoracijama i beskrajnim atrakcijama kako za meštane tako i za turiste .
Sledeće
Ovo je najnoviji post.
Prethodno
Older Post

 
Top