Menu
 


BORA BORA 
BORA BORA, TAHITI

Naziv mesta Bora Bora nastalo je iz tahićanskog jezika koje označava ''prvo rođenje'' i jedno je od čarobnih ostrva koje čine Francusku Polineziju Južnog Pacifika. Smešteno je u takvom delu Pacifika koji tokom cele godine ima savršene vremenske uslove. Okruženo plažama sa najfinijim belim peskom i skriveno u zaštićenoj laguni, tirkizno more i predivna priroda obeležja su ove obale. Ishrana na ostrvu je ograničena na kokos i morske specijalitete. Zbog izolovanih plaža, mirne atmosfere i intimnih hotela idealan je za parove. Ovo mesto nosi i nadimak ''romantično ostrvo''.




RAINBOW BEACH
DUGINA PLAŽA, AUSTRALIJA / RAINBOW BEACH , AUSTRALIA

Na ostrvu Frejzer, najvećem peščanom ostrvu na svetu, nalazi se mala Dugina plaža, na kojoj se može pronaći više od 70 različith nijansi peska, od boje nugata, crne, roze, crvene, žute, medene, do krem i bele. Pod sunčevim zracima izgleda kao prava duga. Zapravo, za takav spektar boja je zadužena erozija i kombinacija minerala koji su se taložili u tlu za vreme ledenog doba. Legenda Aboridžina govori o duhu koji je predstavljen u obliku duge, ušavši u borbu sa zlim plemenima zbog jedne mlade žene pao sa litice i oplemenio pesak raskošnim duginim bojama.

PARADISE ISLAND, BAHAMAS
RAJSKO OSTRVO, BAHAMI / PARADISE ISLAND, BAHAMAS


Nekada je bilo poznato kao Ostrvo svinja ''Hog island''. Do 1962. ostrvo je bilo nenaseljeno i nerazvijeno, kada su počele da se grade velelepne vile i luxuzni rizorti, što je dovelo do izgradnje prelepog Atlantis hotela, koji je podignut u čast sećanja na legendu o Atlantidi – hotel koji je pokušao da sažme ideju izgubljene atlantide. Pre desetak godina Rajsko ostrvo postalo je vrh turističke ponude Bahama i jedno od najpopularnijih turističkih destinacija. Duga peščana plaža sa morem tirkizne boje proteže se na severnoj strani ostrva i uvrstava se za najlepše plaže na Bahamima.

TULUM
TULUM, MEKSIKO / TULUM, MEXICO


Jedno je od prvih odmarališta u Meksiku. Poznata je po arheološkim nalazištima, koje je čine izuzetno atraktivnom turističkom destinacijom, a s druge strane bacaju u senku prirodne lepote plaža koje karakterišu tirkizno plavo more i sitan beli pesak. Ovde se može opustiti i uživati i razgledati Majanske piramide.

TENERIFE
TENERIFE, KANARSKA OSTRVA / TENERIFE, CANARY ISLANDS


Tenerife su kanarsko ostrvo nastalo od vulkana, neverovatnih kontrasta – kombinacija sunca, peska, prirode i odmora čine ga jednim od najpopularnijih turističkih letovališta u Evropi. 365 dana u godini na Tenerifima greje sunce, a temperature vode i sunca su tokom cele godine između 18 stepeni zimi i 26 leti što od ovog ostrva pravi raj na zemlji.

PLAYA PARAISO

RAJSKA PLAŽA, VELIKO OSTRVO, KUBA / PLAYA PARAISO, CAYO LARGO, CUBA

Paraiso plaža je mirnija u odnosu na druge na ostrvu Cayo Largo (Veliko ostrvo), koje se nalazi na južnoj obali Kube. Ovo je skrovita plaža sa kilometrima svetlucavog belog peska duž obale i predivnim tirkiznim morem, koja zaslužuno nosi naziv 'Rajska plaža'. Takođe se može pohvaliti jednim od najmirnijih mora u Kubi. Što se odmarališta tiče, ovde postoji samo jedan jednostavan bar, u kome se možete zakloniti od sunca, popiti koktel i uživati u svom kutku raja.


KUTA
KUTA, BALI, INDONEZIJA / KUTA, BALI, INDONESIA


Dugačka i široka plaža Kuta, koja se prostire se celom dužinom gradića Kuta, po kome i nosi naziv, najpoznatija je na prelepom indonežanskom ostrvu Baliju. Poznata je po spektakularnom zalasku sunca i velikom broju surfera, za koje je ova plaža savršena zbok visokih talasa i jakih morskih struja. Takođe poznata i po dobrom noćnom provodu , uglavnom je izbor mladih, koji dolaze iz celog sveta. 


 
Top